Thuisnetwerk aanleggen, Wifi verbeteren

Thuisnetwerk verbeteren of aanleggen, Wifi versterken

Het meest voorkomende thuisnetwerk bestaat uit een modem van de Internet Service Provider (ISP). De bekendste daarvan zijn; Ziggo, KPN, T-Mobile, Vodafone, XS4all enzovoort. U bent ze vast allemaal weleens tegengekomen al of niet via een reclame. Het grote nadeel van het door de providers meegeleverde modem is dat het maar zelden een top-apparaat met topprestaties is. Vaak zijn zij wel afkomstig van een merkfabrikant maar worden zij in overleg met de provider in de gebruiksmogelijkheden beperkt.
Uw eigen thuisnetwerk aanleggen en goed laten werken is daarom nog niet zo eenvoudig. In veel huishoudens ontstaat er irritatie over het zwakke wifi signaal of het geheel ontbreken daarvan in de woning of in de tuin. Zeker in woningen met meerdere woonlagen en/of een diepe tuin, is het lastig om het wifi signaal overal goed te ontvangen. De snelheid van het signaal is meestal niet het probleem maar de stabiliteit en de sterkte zorgen voor veel irritatie bij de gebruikers.

Indien het signaal afkomstig van de provider normaal de woning bereikt zijn er binnen een thuisnetwerk een aantal mogelijkheden om de dekking van het wifi signaal eenvoudig te verbeteren. Denk daarbij aan het wifi signaal versterken of als het nodig is aan het installeren van meerdere Acces Points (AP). Dit kan vaak in de gemiddelde woning al tegen acceptabele kosten.

Heeft u last heeft van een slecht wifi-signaal? Of geen goede dekking in de gehele woning? Dan kom ik graag bij u thuis de situatie beoordelen om in overleg met u een passende en betaalbare oplossing te vinden. Dit kan zijn het thuis netwerk volledig aanleggen of het bestaande thuisnetwerk verbeteren.